De Grubbe in Everberg kan tegen 2022 dubbel zoveel jongeren opvangen

Met een positief leefklimaat hopen we dat de jongeren zich gerespecteerd voelen en de erkenning krijgen die ze verdienen

Tegen het einde van 2021 zullen er dubbel zoveel jongeren terecht kunnen in gesloten jeugdinstelling De Grubbe in Everberg. Vandaag is de eerste steen gelegd van het eerst van twee volledig nieuwe leefgroepen. De huidige gebouwen zijn sterk verouderd. De Vlaamse overheid investeert 8 miljoen euro in het project

Bekijk hieronder de reportage van ROB-TV :

Bron tekst + video: ROB-TV


Bron foto: Eren Arican
Bron foto: Eren Arican


Bekijk hier een sfeerreportage door Eren Arican:


Ontdek meer verhalen in het overzicht
Bron tekst en video: ROB-TV. Bron foto's: Eren Arican

Samen kansen creëren; dat is het verhaal van de jeugdhulp in Vlaanderen. We geven kinderen,  jongeren en gezinnen een duwtje in de rug, zodat ze snel zelf verder kunnen. Ofwel bieden we, indien nodig, langdurige ondersteuning aan; op maat en met respect voor de keuzes van jongeren en hun ouders. We versterken op een positieve manier hun eigen krachten. Zo kan iedereen bij de start van zijn of haar leven volwaardig deelnemen, waarbij de samenleving er zelf ook op vooruit gaat.

Jongeren en hun ouders kunnen rechtstreeks aankloppen bij tal van diensten voor begeleiding en advies. Wie nood heeft aan meer intensieve ondersteuning, kan aangemeld worden bij de toegangspoort die de geschikte hulp toewijst. Loopt de hulp vast of wordt deze niet aanvaard? Dan kan een gemandateerde voorziening (Ondersteuningscentrum Jeugdzorg of Vertrouwenscentrum Kindermishandeling) de hulpverlening mee opvolgen of nieuwe hulp opstarten. Bij een onverwachte crisis staat een netwerk van diensten klaar. Als de hulpverlening moeilijk verloopt, kunnen overleg en bemiddeling een uitweg bieden.

De Vlaamse jeugdhulp verbindt delen van 6 administraties uit het welzijns- en onderwijslandschap, en geeft ruimte aan tal van partners binnen een breed netwerk van professionals. Jongeren en hun ouders maken structureel deel uit van het beleid. Jeugdhulp bereikt elk jaar een paar honderdduizend kinderen en jongeren in Vlaanderen. Meer info: www.jongerenwelzijn.be, www.vaph.be, www.kindengezin.be, www.departementwvg.be, www.zorgengezondheid.be, onderwijs en vorming.

Deze tekst wordt vervangen.