VLAAMS LOKET JEUGDHULP
Indien u deze nieuwsbrief niet kan lezen, bekijk een online versie
Jeugdhulp
Nieuwsbrief
NR 21 24/07/2017
Eén gezin – één plan. Oproep versterking rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp
Het tweede intersectorale jaarverslag van de jeugdhulp bevestigt de tendensen van een nieuw jeugdhulplandschap: kinderen, jongeren en hun gezinnen maken steeds meer gebruik van de rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp. De jeugdhulp schuift dus steeds dichterbij onze gezinnen. We merken echter opnieuw dat de crisisnetwerken door de heel herkenbare en bereikbare meldpunten een sterke aantrekking blijven vormen voor vragen naar directe ondersteuning. Verder is het heel helder dat ook de wachttijden binnen de jeugdhulp aangepakt moeten worden.

Willen we in Vlaanderen deze tendensen keren en onze gezinnen ondersteunen - ook in wachtperiodes - dan moeten we aanzienlijk investeren in een snelle en voldoende nabije jeugdhulp. We vertrekken hierbij van 1 gezin = 1 plan: waarbij iedereen betrokken op een gezin, kinderen en jongeren ook mee instaat voor de continuïteit van de jeugdhulp.
Daarom investeren we in 2018 en 2019 25 miljoen euro extra in de jeugdhulp. In de tekst als bijlage schetsen we hoe we die versterking samen met u vorm willen geven en nodigen u uit voor een toelichting van ons beleid voor de komende periode in de jeugdhulp op 25 september te Brussel.
 
Dit is een officieel e-zine van de Vlaamse overheid.
Deze nieuwsbrief informeert u over de ontwikkelingen binnen de integrale jeugdhulp, met inbreng van alle betrokken sectoren.