Start campagne ‘Leef zonder filter’

Op 15 januari lanceert het agentschap Zorg en Gezondheid de nieuwe zelfzorgcampagne, gericht naar jongeren van 16 tot 24 jaar. Een kwetsbare doelgroep die makkelijk beïnvloed wordt door sociale media. Want op Facebook en Instagram lijkt alles perfect. En zo krijgen jongeren al snel het gevoel dat het niet oké is om je wat minder te voelen.

Hoe gaat het eigenlijk écht met jou?

Het antwoord op die vraag vind je niet op Instagram. Want daar verzwijgt een beeld soms meer dan 1.000 woorden. Daarom moedigt de campagne jongeren aan om zonder filter te leven. En dat doen we niet alleen: Nora Gharib, actrice in de nieuwe film ‘Patser’ van Adil el Arbi en bekend van K3 zoekt K3, neemt met veel plezier het meterschap op zich.

Steun de campagne

De campagne bestaat uit een campagnewebsite met tips, affiches, een socialmediafilmpje en een samenwerking met Generation M op MNM. In dat woensdagavondprogramma laat Karolien Debecker het topic uitgebreid aan bod komen. En ook jij kan je steentje bijdragen door onze affiches vanaf 15 januari op een opvallende plaats te hangen.

Bestel de affiche

Samen kansen creëren; dat is het verhaal van de jeugdhulp in Vlaanderen. We geven kinderen,  jongeren en gezinnen een duwtje in de rug, zodat ze snel zelf verder kunnen. Ofwel bieden we, indien nodig, langdurige ondersteuning aan; op maat en met respect voor de keuzes van jongeren en hun ouders. We versterken op een positieve manier hun eigen krachten. Zo kan iedereen bij de start van zijn of haar leven volwaardig deelnemen, waarbij de samenleving er zelf ook op vooruit gaat.

Jongeren en hun ouders kunnen rechtstreeks aankloppen bij tal van diensten voor begeleiding en advies. Wie nood heeft aan meer intensieve ondersteuning, kan aangemeld worden bij de toegangspoort die de geschikte hulp toewijst. Loopt de hulp vast of wordt deze niet aanvaard? Dan kan een gemandateerde voorziening (Ondersteuningscentrum Jeugdzorg of Vertrouwenscentrum Kindermishandeling) de hulpverlening mee opvolgen of nieuwe hulp opstarten. Bij een onverwachte crisis staat een netwerk van diensten klaar. Als de hulpverlening moeilijk verloopt, kunnen overleg en bemiddeling een uitweg bieden.

De Vlaamse jeugdhulp verbindt delen van 6 administraties uit het welzijns- en onderwijslandschap, en geeft ruimte aan tal van partners binnen een breed netwerk van professionals. Jongeren en hun ouders maken structureel deel uit van het beleid. Jeugdhulp bereikt elk jaar een paar honderdduizend kinderen en jongeren in Vlaanderen. Meer info: www.jongerenwelzijn.be, www.vaph.be, www.kindengezin.be, www.departementwvg.be, www.zorgengezondheid.be, onderwijs en vorming.

Deze tekst wordt vervangen.